Kutyák örökbefogadását segítő kiadványt jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Fogadj örökbe! című kötetet az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár mutatta be Pécsett szombaton.

Zsigó Róbert a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél tartott eseményen elmondta: a Szabad a gazdi elnevezésű kampány oldaláról ingyenesen letölthető, állatmenhelyek és gyepmesteri telepek által nyomtatott formában is igényelhető útmutató tartalmaz minden olyan információt, amely az örökbefogadók felkészüléséhez, felelős állattartóvá válásához szükséges.

Kép: Nébih
Kép: Nébih

Farkas Tamás, a Misina vezetője azt hangsúlyozta, hogy nő az örökbefogadásai kedv Magyarországon, ezért a Szabad a gazdi nevű program keretében készült Fogadj örökbe! és a korábban kiadott Kutyakötelesség című kötet nagyon fontos az állatotthonok és menhelyek számára.

A kiadvány azoknak szól, akiknek még sohasem volt kutyájuk, de szeretnének örökbe fogadni egyet. A döntés előtt át kell ugyanis gondolniuk, mire vállalkoznak, mert ha szem előtt tartják az állat érdekeit is, az örökbefogadás az eb egész életére szól. Az útmutatóból megtudható, milyen szempontok szerint választhatunk "ideális négylábú társat" magunk mellé, melyek a kutya örökbefogadásának jogi feltételei, mekkorák a tartási költségek és hogyan lehet megkönnyíteni az összeszoktatást.

Aki kíváncsi a teljes kiadványra, az itt tekintheti meg.

Címkék: fogadj örökbe, kiadvány, Nébih, állatvédelem, kis szines