Ahogy az várható volt, nagy küzdelmet hozott a Fino és a Kazincbarcika szerda esti rangadója a férfi röplabda Extraligában. Az első szett végig kiélezett volt, a VRCK csak a hajrában tudta a maga javára fordítani az állást.

A második szett elején meglépett a rekordbajnok, a hajrában azonban már a címvédő vezetett, Szabó Dávidék pedig nem is engedték ki az előnyüket.

Két elveszített szett után magára talált a Fino, ráadásul nem is akárhogy. Nagy Péter vezetésével parádésan kezdtek a hazaiak, a kiharcolt előnyt pedig tartani tudta a Demeter-legénység. A játékrészt végül 25:13-ra nyerte a Kaposvár, többek között Keen Cameron nyitásainak is köszönhetően.

A negyedik felvonás ismét szorosan indult, 10-5-nél viszont úgy tűnt meglépnek a vendégek. Szép lassan zárkózott a Fino, 16-15-ös barcikai vezetésnél egy kétes bírói ítélet után azonban kettővel mentek a vendégek.

Az eset után Nagy Pétert reklamálás miatt sárga-pirossal kiállította a szettből Horváth Miklós játékvezető, a hazaiak pedig nem tudtak ismét felpörögni. Így 25:19-re a negyedik szettet is a Kazincbarcika nyerte.

A Fino 5 meccs után 2 győzelemmel és 3 vereséggel, a negyedik helyen áll az Extraligában, pénteken pedig az utolsó Debrecen ellen javíthatnak.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. FORDULÓ

Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-24, -22, 13, -19)

Városi Sportcsarnok, Kaposvár, 250 néző. V.: Horváth, Bátkai-Katona.

Fino Kaposvár: Keen 7, Bozóki 11, Nagy J. 6, Nagy P. 16, Horváth 14, Kalmár 4. Csere: Pápai (liberó), Kiss M. (liberó), Bögöly 1. Vezetőedző: Demeter György.

VRCK: Páez 2, Gebhardt N. 14, Juhász 8, Szabó D. 10, Milev 14, Macko 6. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Árva. Vezetőedző: Marek Kardos.

Demeter György: Az első és a második szettben is jobb volt a Kazincbarcika a hajrában, míg a harmadik játszmában kellően agresszívak voltunk. A negyedikben nem kellett volna ekkora előnyt adnunk ellenfelünknek, ráadásul a körülmények sem segítettek bennünket, de a bíró a pálya része.

Marek Kardos: Kevesebbet rontottunk, mint ellenfelünk, ennek köszönhetjük a győzelmünket. Támadásban hatékonyak voltunk, és okosak voltunk védekezésben. Szép volt ez a siker, gratulálok a játékosoknak és annak a négy kazincbarcikai szurkolónak, akik végig buzdítottak a helyszínen bennünket!

Címkék: extraliga, kazincbarcika, fino kaposvár, röplabda, kis szines