Kevesebb közösségi média és lista írás. A többi között ezeket a praktikákat is ajánlja az időgazdálkodási szakember az anyukáknak. Egy felmérés szerint ugyanis az anyukák többsége időhiánnyal küzd.

Az időgazdálkodási térningre több tucat anyuka érkezett. Azt mondják: szeretnék tudatosabban beosztani az idejüket.

- Nekünk anyukáknak nagyon nehéz az idővel gazdálkodni. Van egy 5 éves fiam, mellette kell a háztartást vinni, a férjemet támogatni, a kollégákat segíteni. Nehéz megtalálni azt az idősávot, amikor az ember egy kicsit saját magával tud törődni - tette hozzá Szigeti Mónika.

A mostani tréninget egy, az anyukák körében végezett felmérés inspirálta.

- Az 1500 válaszadónak a kétharamda azt mondta, hogy az időgazdálkodás számára a legnagyobb probléma illetve a legnagyobb kihívás az életében - tette hozzá Elsner-Szentesi Mónika, a Kaposvárimami főszerkesztője.

Vidi Rita időgazdálkodási szakértő szerint több idő marad a pihenésre, ha listát írnak az anyukák és aszerint osztják be az idejüket. De jobban oda kéne figyelni az okostelefonok mellőzésére is.

- Az okostelefonok által az emberek a nyakukba vettek egy csomó nyűgöt. Az okoseszközök magukra irányítják a figyelmet mindenféle pittyegéssel, brümmögéssel emlékeztetővel, hogy itt vagyok. Én azt javaslom, hogy mindenki mielőbb ezt kapcsolja le. Ha sikerül az életünkből kiiktani, a mobil erőszakosságát, akkor hirtelen észre vesszük, hogy mennyi időnk van - tanácsolta Vidi Rita, időgazdálkodás szakértő.

Az országban egyébként 6 helyszínen 120 anyuka vett részt az Imami által szervezett tréningen.

Címkék: időgazdálkodás, kaposvárimami, képzés, kis szines