Több mint hatezer kép közül választotta ki a zsűri a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat legjobb munkáit, melyekből április 4-én kiállítás is nyílik a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. Mónus Márton (MTI/MTVA) a legjobb hírképért járó Escher Károly-díjat, valamint a legjobb teljesítményt nyújtó 30 év alatti  fotográfusnak odaítélt Szalay Zoltán-díjat is elnyerte - jelentették be a szervezők a pályázat hétfői budapesti eredményhirdetésén.

A legjobb kollekcióért járó Munkácsi Márton-díjjal Kurucz Árpádot (Magyar Idők) jutalmazták, a megyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter pedig Török János (Délmagyarország) lett.

A MÚOSZ Nagydíját és az André Kertész-nagydíjat elnyerő két fotográfus nevét a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitóján hirdetik ki.

A díjazottak között ott van a kaposvári ifj. Lőrinc Ferenc is, aki a Sport (egyedi) kategória valamint a Természet és tudomány (egyedi) kategória első helyezését is kiérdemelte.

Íme néhány a díjnyertes fotók közül:

null

Ifj. Lőrincz Ferenc szabadúszó fotóriporter Nylon című felvétele, amely első díjat nyert a természet és tudomány (egyedi) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

null

Máté Bence Fények és árnyak című sorozatának egyik felvétele. A fotó megosztott első díjat nyert a természet és tudomány (sorozat) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

null

Csudai Sándor, az Origo fotóriportere Konfetti című felvétele, amely első díjat nyert a művészet - műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása, fotóriporteri eszközökkel (egyedi) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

null

Zoltai András szabadfoglalkozású fotóriporter Az esély - Posztszovjet sportörökség Örményországban című sorozatának egyik felvétele. A sorozat első díjat nyert sport (sorozat) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton

null

Bődey János, az Index.hu fotóriportere Ha nekünk mennünk kell, Niki is követni fog minket című sorozatának egyik felvétele. A sorozat első díjat nyert mindennapi élet (sorozat) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

null

Kurucz Árpád, a Magyar Idők fotóriportere Konferencia pillanatok című sorozatának egyik felvétele. A sorozat első díjat nyert a művészet - műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása, fotóriporteri eszközökkel (sorozat) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

null

Reviczky Zsolt, a HVG fotóriportere Színes álom című felvétele, amely első díjat nyert a mindennapi élet (egyedi) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

null

Radisics Milán szabadfoglalkozású fotóriporter Ahogy a természet formálja a Földet című sorozatának egyik felvétele. A sorozat megosztott első díjat nyert Természet és tudomány (sorozat) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

null

Révai Sára, a Nicofe.hu fotóriportere A remény útja, Ózd-Brüsszel retúr című sorozatának egyik felvétele. A sorozat első díjat nyerta Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategóriában a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

Címkék: ifj. lőrinc ferenc, sajtófotó, fotó, kiállítás, kis szines