1969. január 20-án született Molnár Csilla Andrea Kaposváron. A szépségversenyre 1985 kora tavaszán jelentkezett. Az elődöntőn Kruppa Judittal holtversenyben első lett, a középdöntőn 4. helyezést ért el, majd 1985. október 5-én  a Budapest Kongresszusi Központban megrendezett döntőn a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát.
 

20130123-sztarszerzok-egy-kiralylany-tragediaja-molnar6.jpg


Győzelme után néhány hónappal a gimnáziumot magántanulóként folytatta. Életét megkeserítették a pletykák és az egyre szaporodó családi konfliktusok. 1986. július 10-én szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni az életét.

A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek hazánkban ilyen vetélkedést.

molnar-cs-a.jpg

Halála után két könyv jelent meg róla: Gazsó L. Ferenc és Zelei Miklós 1986-ban megjelent Szépséghibák című könyve a hazai szépségipar visszásságaira próbálja felhívni a figyelmet, Friderikusz Sándor Isten, óvd a királynőt! című, 1987-ben megjelent riportregénye pedig megrázó (kor)dokumentum Molnár Csilla Andrea életének és halálának körülményeiről.

Címkék: szépségkirálynő, molnár, első, csillag, magyar, kis szines