A természetjárás és az erdei turizmus népszerűsítése az elsődleges célja a SEFAG Zrt. legújabb akciójának. A somogyi állami erdők kezeléséért felelős vállalat gömbpanorámás képeket készített a Zselici Tájvédelmi Körzet népszerű kirándulóhelyeiről, amiket a Google StreetView felületén tett elérhetővé - olvasható a SEFAG Zrt. oldalán.

Hotel Kardosfa belülről (Google StreetView)
Hotel Kardosfa belülről (Google StreetView)

Az erdészek azt tapasztalták, hogy az internetet már nem csak nyaralások tervezésére, hanem kisebb kirándulások célpontjainak kiválasztására is egyre többen használják. A nagyfelbontású panorámaképekkel a felhasználók szinte az erdő közepén érezhetik magukat, ami remélhetőleg sokaknak csinál kedvet ahhoz, hogy bakancsot húzzanak és személyesen is elinduljanak a természetbe.

Zselici Csillagpark (Google StreetView)
Zselici Csillagpark (Google StreetView)

A virtuálisan bejárható helyszínek között megtaláljuk a környék rendkívül alacsony fényszennyezése miatt országos hírű Zselici Csillagparkot, a Hotel Kardosfa háromcsillagos erdei szállodáját, a Kelet-Zselic két népszerű kirándulóhelyét, a Mátyás kutat és a dennai Feneketlen kutat, valamint a tőlük délre található ún. enyezdi barakk környékét. Sőt, még a levegőből is körbenézhetünk a Zselici Tájvédelmi Körzet fölött. Némiképp kakukktojás az újdonságok között a Kaposváron található Erdők Háza Látogatóközpont, ami gyerekeknek és családoknak kínál kedvcsináló élményeket az erdőjáráshoz.

Címkék: digitális túra, StreetView, google, Zselic, kis szines