Már áll a karácsonyfa Kaposvár főterén, épülnek a faházikók is a kézműveseknek, és a kandellábereket is elkezdték már feldíszíteni a sétálóutcán. Idén minden eddiginél több fénypontocska világít majd a belvárosban.

Jágerné Katona Zsuzsanna, a város kulturális referense egy pénteki sajtótájékoztatón kiemelte: Kaposvár igényes és színvonalas programokkal készül az adventre.

A programsorozat december 2-án kezdődik. Szita Károly, Kaposvár polgármestere ekkor gyújta meg az első adventi gyertyát a gyermekek segítségével.

- Először a Kodály Iskola ünnepi műsora lesz látható, aztán a polgármester úr köszöntője következik. Ő fogja majd ünnepi fénybe öltöztetni a várost. Ezután pedig a sokak által kedvelt Janza Kata és a Kaposvári Helyőrségi Zenekar is fellép majd - tette hozzá Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója.

Az adventi időszakban több mint 100 program várja a kaposváriakat. A Pajta Színházban egymást váltják az egyesületek, művészeti csoportok, iskolák. De lesz több hangverseny és a 100 Tagú Cigányzenekar is fellép a Városi Sportcsarnokban.

Szilveszterkor pedig Zorall koncert lesz a Kossuth téren és a polgármesteri köszöntő után természetesen ezúttal is tüzijáték szórakoztatja majd a közönséget.

Címkék: advent, program, kaposvár, kis szines