Szombaton délelőtt 19 lovat árvereztek el Bőszénfán, amelynek többsége idei születésű. Főleg az ez évben született csikók értékesítésére próbálták összpontosítani az árverést a szervezők.

"A saját állományon kívül lehetőséget biztosítunk a környékbeli tenyésztőknek is, hogy aki akarja az megmérettetheti a lovát." - mondta el Nagy János, a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont vezetője.

lóárverés

A lovak átlagosan fél millió forintért keltek el, de a sötétebb színűekért akár dupláját is kifizették a tenyésztők. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Egyesület elnöke azt mondta: gyakran már hobbiállatként vásárolják ezt a megbízható, nyugodt vérmérsékletű állatot.

"Korábban munkalónak lett kitenyésztve. És a mai napjainkban a szabadidő hasznos eltöltésében és a gyepgazdálkodásban, erdészetekben kap fontos szerepet. Valójában itt külföldről is, Horvátországból, Romániából, Szerbiából és illetve Bulgáriából is jöttek vevők." - tette hozzá Kassanin Milán.

lóárverés

Ezt a fajtát 1954-ben ismerték el Magyarországon, de már 160 évvel ezelőtt volt magyar hidegvérű ménes. Most is egyre többen tenyésztik, mivel nagyon népszerű a nyugodt természete miatt.

Címkék: lóárverés, hidegvérű, Bőszénfa, kis szines