A büntetés-végrehajtási szervezet – ahogy már a 3. állomás Kaposváron is mutatja - országos ismeretterjesztő programot indított útjára, amelynek célja, hogy reálisabb képet adjon a büntetés-végrehajtás munkájáról, valamint lerombolja a fogvatartottakat és dolgozókat egyaránt érintő sztereotípiákat.

A következő időszakban, az ország nagyvárosaiban, valamint a fővárosban olyan rendezvényeket tartanak a büntetés-végrehajtás szakemberei, amelyeken az oda látogatók bepillantást nyerhetnek a börtönök világába, illetve tájékoztatást kapnak a börtönökben zajló rendvédelmi és reintegrációs tevékenységről. Bemutatják a bv. szervezet múltját és jelenét, a különböző szolgálati ágakat, valamint a szakmai feladatokat.

A roadshow harmadik állomása színes programokkal és a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum vándorkiállításával várja a látogatókat.

A roadshow keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a büntetés-végrehajtás arculatával és akár jelentkezhetnek is a szervezethez, erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Címkék: büntetés végrehajtás, roadshow, bemutató, kis szines