A Taszári Körzeti Általános Iskola pedagógusai 2018. október 13-án megrendezték a saját Pályaorientációs napjukat. Mindezt azért tették, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a későbbi pályaválasztásra.

Fontos volt számukra, hogy ez a nap, ne csak a 7.-8. évfolyam számára nyújtson programot, hanem az alsóbb évfolyamoknak is, életkoruknak megfelelő szinten. Az alsósok körsétát tettek a faluban, megismerkedtek helyben található munkahelyekkel, intézményekkel (gyógyszertár, posta, önkormányzati hivatal, abc, lovasudvar). Rövid bepillantást kaptak az ott folyó munkáról. A postán, gyógyszertárban megfigyelhették ill. elvégezhettek egy vásárlást (recept kiváltása, csekk befizetése, levél feladása…stb.)

Eközben a felső tagozatos diákok a délelőtt első felében (7-8. osztályos tanulók körében végzett előzetes igényfelmérést követően) tájékoztató előadásokon vettek részt, ahol az Arany János Tehetség Program lehetőségeivel, a kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola, az Eötvös Lóránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és a lengyeli Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában választható szakokkal ismerkedhettek meg. Az intézmények bemutatásához a taszári iskola volt tanulói is meghívást kaptak, hogy meséljenek a középiskolai életről és tapasztalataikról.

Ezt követően helyi (taszári) vállalkozók (fodrász, kozmetikus, műkörmös, autószerelő, virágkötő, védőnő, asztalos, stb.), a katasztrófavédelem, a kaposvári Toborzó Iroda és a Rendőrség tartottak gyakorlati szakmai bemutatót, amelyen a gyerekek is kipróbálhattak egy-egy tevékenységet. Közben pályaválasztási teszt kitöltésével ellenőrizhették tudásukat az érdeklődő diákok.

A program az előzetesen meghirdetett rajzpályázat „Mi leszek, ha nagy leszek?” eredményhirdetésével zárult.  A Taszári Körzeti Általános Iskola tanulói örültek ennek a lehetőségnek, szívesen vettek részt  a különböző előadásokon, hasznos információkra tettek szert a nap folyamán.

Címkék: mi leszek ha nagy leszek, taszár, iskola, kis szines