Évek óta az elsők között pakolja ki portékáját a kaposvári mézfesztiválon Németh Zsolt. A Zala megyei méhész azt mondja: közepes évnek ígérkezik az idei. Ő napraforgómézet nem sokat készít, az akáca viszont jól sikerült és néhány különlegesebb növény is szépen mézelt.

A Zselici Méhész Egyesület elnöke, Mészáros János pedig egy mai sajtótájékoztatón a többi között arról is beszélt, hogy az ilyen fesztiváloknak is köszönhetően tíz év alatt 70-ről, 80 dekagrammra emelkedett az egy főre jutó éves mézfogyasztás Magyarországon.

- Ez a tíz deka olyan iszonyatos nagy munkájába került a magyar mezőgazdaságnak, és ezen belül a méhészeti ágazatnak, hogy tessék megszorozni tízmillióval ezt a tíz dekát és onnan már rögtön tonnákban lehet beszélni. Szeretnénk ezt a mézfogyasztást még tovább növelni - tette hozzá Mészáros János.


Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!
Nézzék meg fotóinkat a tavalyi fesztiválról!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A XII. Kaposvári Mézfesztivál holnap koncertek és színpadi bemutatók egész sorával kezdődik meg. Szombaton a városba érkezik a mézkirálynő és jönnek a mézlovagrendek is.

Az érdeklődőket pedig egészen szombat estig a különféle fajtamézek kóstolójával is várják a szervezők.

Címkék: beharangozó, mézfesztivál, kaposvár, kis szines