Társasoznak, rajzolnak, vagy éppen kreatív alkotásokat készítenek a gyerekek a Kodály iskolában. Ez már a Tematikus Nyári Táborok program utolsó napja. A fiatalok azt mondják: nagyon jól érezték magukat az elmúlt egy hétben a táborban és többször kirándultak is az erlmúlt napokban.

"Csütörtökön Bikalra mentünk kirándulni, ahol a középkorba mehettünk vissza. Nemezeltünk, agyagoztunk és voltak külön helyek, amiket meg lehetett nézni. Állatsimogató is várt minket és nagyon tetszett." - számolt be élményeiről Kókány Benita.

A Kodály iskola tagintzéményei mellett a Duráczkyban és a kadarkúti általános iskolában szervezték meg a tematikus heteket pályázati forrásból. Így 1400 gyermek vehetett részt a napközis jellegű táborokban, kétszázan ottalvós programon vehettek részt. A táborok teljesen ingyenesek voltak a gyerekek számára, ráadásul napi ötszöri étkezést is kaptak.

tematikus tábor

"Az összes program, de még a fagyizás is ingyen volt a gyerekeknek. Ezt pályázati forrásból biztosítottuk. Azt gondolom, hogy a szülőknek pedig egy nagy segítség, nem azért, mert ingyenes, hanem mert az iskolát követően két hétig még a gyermekek szervezett körülmények között jól érezhetik magukat és van, aki vigyáz rájuk úgy, hogy közben gazdagodnak is." - mondta el kérdésünkre Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója.

Azoknak a kaposvári családoknak, amelyek nem tudják kifizetni a táborokat és megoldani a gyermekük elhelyezését, az elmúlt évekhez hasonlóan a toponári iskolában szervezik meg a nyári napközis tábort, júliusban és augusztus elején.

Címkék: tematikus, Kaposvár, tábor, nyár, kis szines