Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által az idei évre meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. június 9-én, Kaposváron rendezte meg. A rendezvény a Katasztrófavédelem, a Somogy Megyei Kormányhivatal, a Somogy Megyei Vöröskereszt és a Magyar Autóklub együttműködésével valósult meg.

A megmérettetésen korosztályokra szabott elméleti és gyakorlati feladatokat kellet teljesíteni, többek között KRESZ tesztlap és drog-totó kitöltése, elsősegélynyújtás, autós vezetéstechnikai pálya és kerékpáros ügyességi pálya teljesítése. A vetélkedőn a családoknak fel kellett ismerni a forgalomirányító rendőr karjelzéseinek jelentését, balesetmegelőzési keresztrejtvényt fejteni, kipróbálni a biztonsági öv szimulátort, valamint a katasztrófavédelem munkatársai által összeállított ügyességi feladatokat teljesíteni.

A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából minden család ajándékcsomagot kapott, valamint az első három helyezett család a kaposvári Spirit Auto Kft. külön ajándékát vehette át.

A 2018. évi „Közlekedik a család” kaposvári fordulóját idén a Bitó család nyerte meg, akik megyénket fogják majd képviselni az országos döntőn.

A Magyar Autóklub roadshowjának kaposvári állomásán stábunk is forgatott:

Címkék: közlekedik, biztonság, család, kis szines