Ma délelőtt is locsolták és súrolták a napozóágyakat a kaposvári Virágfürdőben. A medencéket csaknem 4 millió liter vízzel töltötték meg.

Pénteken már az utolsó tisztítási fázist végezték a fürdő munkatársai, hogy minden rendben legyen a szombati strandnyitáskor. Több hónapja gőzerővel készülnek erre a napra.

- Kijavítottuk a medencék burkolatát, rendbe tettük a vízforgató rendszereket, de megújultak a kiszolgáló létesítmények is - mondta kérdésünkre Danso-Löffler Zita, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ahogy az nyáron lenni szokott, a KaposPont webkamerája is átkerült a Virágfürdőbe. Ezt ide kattintva érhetik el az érdeklődők!

A balatonlellei Napfény Strandon szintén nagy volt a munka az elmúlt hetekben. Nemcsak az üzemeltető, hanem a büfések is készültek a nyitásra. Volt, aki újabb pultot is építtetett.

- Bízunk benne, hogy sok vendég lesz és jó idő. Az üzleteket kicsit próbáljuk újítani, hogy több vendég tudjon leülni és színvonalasabb legyen az egység - tette hozzá Vörösné Kudomrák Tímea, a Tibi Bisztró vezetője.

Kenéz István, Balatonlelle polgármester hozzátette: sok minden megújult a településen az elmúlt hónapokban. Pályázati forrásból az élmény medencéket például napkollektorok is fűtik, de a strandfejlesztés keretében a játszóterek is szebbek lettek.

A tóparti fizetős srandok többsége kinyit a hétvégén. Amelyek nem, azok az iskolai szünet első hétvégéjén fogadják számos programmal a családokat.

Kaposváron például a kitünő bizonyítványt szerző gyerekek ingyen pancsolhatnak majd.

Címkék: virágfürdő, somogy megye, balaton, strand, kis szines, kaposvár