A Kaposvári Szakképzési Centrum legújabb pályázatából teljesen átalakítják az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium egyik helyiségét. Az alkotóműhelyben a diákok elsajátíthatják majd a modern eszközök használatát, és számítástechnikai ötleteiket is megmutathajták.

- A pályaválasztás előtt álló diákok számára tudja bemutatni azokat a dolgokat, hogy milyen szakmák léteznek, mik azok a gyakorlatban kipróbálható dolgok, amik őket motiválhatják a pályaválasztás során, illetve a már bent lévő tanulóknak is irányt mutathat egy másik szakképzéshez, vagy egy felnőttoktatásban való részvételhez - mondta Weimann Gáborné, az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium igazgatója.

A program a szakképzési centrum 11 taginzétményét érinti. Kadarkúton például eszközbeszerzésre fordítják a pénz egy részét.

- A kistelepülésen élő és tanuló fiatalok is ugyanolyan tehetségesek mint a nagyobb városokban élő fiatalok, és én nagy örömmel veszem a kormánynak azt a törekvését, hogy a kistelepülésken is ugyanolyan lehetőségek legyenek mint egy nagyvárosban - válaszolta Karsai József, Kadarkút polgármestere.

Ezeknek a fejlesztéseknek az egyik célja a versenyképes tudás, a másik pedig hogy visszaszorítsák a diákok iskolai lemorzsolódását.

- Számos csoportban képességfejlesztés, tehetséggondozás valósul meg, szakmai és tanulmányi versenyeket, közösségi programokat fogunk lebonyolítani, pedagógusainknak továbbképzéseket szervezünk, melynek legfontosabb célja, hogy a tanítás, tanulás hatékonysága javuljon - tette hozzá Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum fõigazgatója.

A fejlesztésekre több mint 500 millió forintot költhet a centrum. A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila azt is hozzátette: a fejlesztéseket várhatóan 2020 végéig be is fejezik.

Címkék: kaposvári szakképzési centrum, fejlesztés, kis szines, kaposvár