Siófokon pénteken, Balatonfüreden szombaton, a többi Balaton-parti településen pünkösdkor vagy június elején kinyitnak a fizetős strandok, amelyeken tavaly óta összesen több mint 2 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre - írja az MTI.

A Balaton hőmérséklete pénteken 19-20 Celsius fok volt a met.hu közlése szerint. A bátrabbak már hetek óta fürdőznek a szabadstrandokon, azonban a fizetős strandok csak a hosszúhétvégén nyitnak ki először, hiszen sok helyen csak mostanra sikerült elvégezni a fejlesztési munkálatokat.

Pintér Tamás, a siófoki strandokat üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a város három fizetős strandján és három szabadstrandján jelentős újítások valósultak meg, hat játszóteret is érintve. A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán nyert 86 millió forint támogatásból a fizetős strandokat fejlesztették, a többi önerős, illetve civil támogatás révén újult meg. A legnépszerűbb Nagystrandon például 800 nézetméteres gyerekhomokozó létesült több játékelemmel, és új gyermekmedence is készült.

balatoni strandok és fürdőzők

Pintér Tamás elmondása szerint a strandok komoly turisztikai vonzerőt jelentenek, ezért a fejlesztésük stratégiai fontosságú. Ezt a tavalyi nyár is igazolta, amikor a város strandbelépőkből származó bevétele 28 százalékkal nőtt a korábbi évhez képest. A város fizetős strandjai hivatalosan pénteken nyitottak meg, az árak tavaly óta nem változtak - tette hozzá.

Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, a Balatonnál tavaly óta 55 strandon történt fejlesztés közel 2 milliárd forint értékben az MTÜ által meghirdetett program segítségével. A beruházások néhány helyen csúsztak ugyan az engedélyeztetés elhúzódása vagy a megfelelő kivitelező hiánya miatt, de a nyitásra mindenhol elkészülnek. Jellemzően játszóterek, fitneszparkok, parkok, vizesblokkok felújítása, illetve létesítése valósult meg, továbbá stégek, lépcsők, járdák épültek. A balatoni strandok többsége látványosan megújult - jelentette ki a szövetség elnöke.

balatoni strandok és fürdőzők

A fizetős balatoni strandok árait a Csodalatosbalaton.hu szedte listába, amiből látszik, hogy több ezer forintos különbség is van a belépőárak között. Legdrágábban. 3000 forintért, Tihanyban fürdőzhetünk, amiért már jár törülköző, napernyő, ágy és kisasztal is. A legolcsóbb strand Balatonszepezden található a maga 380 forintos beugrójával. A belépőárak átlagosan ezer foroint környékén alakulnak.

Ugyancsak ez a portál szedte össze az ingyenes strandokat is, melyeket itt lehet végigböngészni.

Címkék: megnyitott, árak, fizetős, hétvége, strand, Balaton, kis szines