Bemutatóval várták a kaposvári Honvéd Utcai Általános Iskola diákjait a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, szombaton. Pályaválasztási nap keretén belül ismerkedhettek meg az alsó tagozatos tanulók a tűzoltók hivatásával, szerteágazó munkájukkal.


Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSomogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSomogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSomogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSomogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSomogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSomogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Gyerekzsivajtól volt hangos a somogyi megyeszékhely tűzoltó laktanyája. A szombati munkanap nagy részét a gyerekek a tűzoltóságon töltötték és életkorukhoz igazodva tettek szert hasznos ismeretekre. Megismerkedtek a tűzoltók szakfelszereléseivel, belebújtak a védőruhájukba, próbariasztásnak is tanúi lehettek, s a legbátrabbak kipróbálták a „tűzoltó csúszdát” is. A diákok kérdés áradatára Antalicz Loránd tűzoltó alezredes, Szabó Gyula tűzoltó zászlós és Halasi Dániel tűzoltó őrmester válaszolt.

Címkék: honvéd iskola, pályaválasztási nap, katasztrófavédők, tűzoltók, kis szines