A régi archaikus technika felevenítésén kívül, számos érdekességgel készülnek a Zichys diákok az idei Nárcisz ünnepre. Többek között egy 2,5 méter magas nárcisz is megelevendik majd az Andrássy-ebédlőben.

A nárciszok már kinyíltak és igazi virágszőnyeg várja a látogatókat, ahol minden korosztály megtalálhatja a számítását. Lesznek koncertek és a szokásokhoz híven szamarat is lehet majd simogatni.

Nagy közös festmény is készül a látogatókkal együtt. Idén ötödik alkalommal rendezik meg a szezonnyitó fesztivált.

- Itt egy olyan környezetben tölthetnek el egy napot, egy délutánt az ide látogatók, amit Rippl-Rónai Villája és a park együttesen biztosít. Ez egy tényleg nagyon nagy ritkaság és egy olyan hangulati elemekkel bíró tér, ahova mindenki szívesen jön - mondta az esemény felvezető sajtótájékoztatóján Jágerné Katona Zsuzsanna, kulturálsi referens.

null

Ahogy eddig minden évben úgy idén is, a Compass Egyesület külföldi önkéntesei is segítik a fesztivál sikerességét. A Nárcisz ünnepre idén ingyenes kisvonat szállítja majd a családokat, akiknek a festőóriás képeit is érdemes lesz megnézni, hiszen hamarosan külföldre utaznak.

Április 20-tól ugyanis Zágrábban állítják ki a festményeket.

Addig is nézzék meg videónkat a tavalyi fesztiválról!

Címkék: rippl-rónai villa, beharangozó, nárcisz ünnep, kis szines