Kedves Kaposváriak!

Ezekben a napokban Krisztus halálára és feltámadására emlékezünk. Az áldozatra, amellyel Jézus egyetemes megváltóként mindnyájunk számára példát adott és irányt mutatott, s a reményre, hogy az élet mindenkor győzedelmeskedik a halál fölött.

Olyan üzenetek ezek, amelyekkel minden évben találkozunk, s olyan üzenetek, amelyek soha nem veszítik érvényüket. Nem is veszíthetik, hiszen minden ember, minden kisebb és nagyobb közösség életében elkövetkeznek olyan időszakok, amikor megpróbáltatik a hit, s amikor csak a feltámadás, az újjászületés, az újraéledés reménye adhat erőt a folytatáshoz.

Hiszem, hogy nemzetünk ezen a megpróbáltatáson már túl van, hiszem, hogy „megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt!” S bízom abban is, hogy a következő évek, évtizedek a magunkra ébredés, a megerősödés, a gyarapodás időszakát hozzák el mindnyájunk, közösségünk minden tagja számára. Gyarapodást anyagiakban, de főként lelkiekben és szellemiekben. Hogy olyan országgá váljunk, amely önbecsüléssel, tartással, az emberiesség erényeivel felvértezve tud jelen lenni a világban.

Kívánom mindnyájuknak, hogy az idei húsvét, s az azt követő sorsdöntő választás valóban a remény és a feltámadás üzenetét hirdesse minden kaposvárinak.

Áldott ünnepet kívánok mindnyájuknak!

Szita Károly

Szita Károly

Kedves Kaposváriak! Ezekben a napokban Krisztus halálára és feltámadására emlékezünk. Az áldozatra, amellyel Jézus egyetemes megváltóként mindnyájunk számára példát adott és irányt mutatott, s a...

Címkék: facebook, húsvét, szita károly, kis szines