A kéthelyi tojásfa története 2015-ben kezdődött. Az első évben csak egy átlagos húsvéti díszítést szerettek volna a szervezők elhelyezni a település középpontjában, azonban 1200 hímes tojás és egy másfél méteres óriás tojás jött össze az akkori húsvéti ünnepekre.


Fotók: Molnár Balázs/FacebookFotók: Molnár Balázs/FacebookFotók: Molnár Balázs/FacebookFotók: Molnár Balázs/FacebookFotók: Molnár Balázs/Facebook
Fotók: Molnár Balázs/Facebook
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

2006-ban a szervezők célja az volt, hogy annyi tojást rakjanak fel, amennyi a település lakossága, ami 2300 dabarot jelentett volna, de sikerült elérni a 3000 darabot. A Kéthely központjában található díszítés minden évben egyre gazdagabb lett, ami nem csak a fára felaggatott hímestojások növekvő számában mutatkozott meg, hanem a különféle dekorációkban is. Egyre több nagy méretű (másfél-két méteres) fatojás került ki a központba, de az évek során szerepelt a kompozícióban rollerező nyuszi, vagy szalmából készült óriásnyúl is.

2017-ben a település megkereste az összes Somogy megyei önkormányzatot, hogy küldjenek el egy tojást a településükön jellemző mintával és a település nevével. A szervezők célja az volt nem csak Kéthely települést, hanem az egész megyét népszerűsítsék, és elkészüljön a megye tojásfáját.

Az alábbi linkre kattintva további képeket tekinthet meg az idei tojásfáról és dekorációról!

Kéthely Közélet

Kéthely Közélet shared Molnár Balázs's album.

A szervezők Facebook bejegyzése alapján a tojások száma 2018-ban már megközelíti a 7000 darabot. Idén ezt a hihetetlen mennyiséget még megtoldották egy óriási vasból és szénából készült húsvéti nyúllal is. Érdekes ellátogatni az ünnepek alatt a településre, de aki az ünnepek alatt nem jár arra az se szomorkodjon, mert a dekoráció egészen április közepéig látható lesz Kéthelyen.

 

Címkék: látványosság, tojásfa, Kéthely, tojás, húsvét, kis szines