Évről, évre több száz gyereket és fiatalt vonz, hogy egy kicsit megismerkedjen a katonaélettel és az ott használt technikákkal. Ezért is várják Kaposváron az érdeklődőket május 21-e és 27-e között.

Ezen kívül egy fotó és rajzpályázatot hirdet a honvédség és a kormányhivatal közösen.

A fotópályázaton bárki elindulhat, a rajzpályázatra 12 éves korig lehet jelentkezni.

"A célja ennek a pályázatunknak nem más mint tisztelgés a 170 éves Magyar Honvédség előtt, valamint a társadalom és a Magyar Honvédség kapcsolatának elmélyítése, ápolása" - tette hozzá Horváth Jenő, a Kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

Az ünnepi programsorozat részeként egy honvédségről szóló vándorkiállítás is lesz, amit a megyeháza dísztermében lehet megtekinteni.

A mai sajtótájékoztatón írták alá a somogyi századik önkéntes tartalékossal a szerződést. Domina Barnabás mindig is katona szeretett volna lenni, de az élet másfelé vitte.

"Hagyományőrző huszárként már 13 éve szolgálok, és ez az önkéntes területvédelmi tartalékosi rendszer egy nagyon jó lehetőséget adott nekem arra, hogy valóra váljon ez az álmom" - tette hozzá Domina Barnabás.

Az országban az első önkéntes tartalékos haderő Somogyban szerveződött a tavalyi Kaposvári Vágtán. A 170 éves honvédség programsorozat fotó és rajzpályázatára április 27-ig lehet leadni a pályaműveket emailben, levélben, vagy személyesen a kiírásban megadott címekre.

Címkék: magyar honvédség, 170, évforduló, kis szines