Kaposváron idén ötödik éve rendezik meg hamarosan a távhőszolgáltatás napját. Ilyenkor a játékos vetélkedők és iskolai előadások mellett kinyitják a hőközpont kapuját is az érdeklődők előtt. A városban csaknem 6900 lakásban és mintegy 300 egyéb helyen érhető el a távfűtés. Az elmúlt években több fejlesztésen is átesett az 50 éves múltra visszatekintő technikai rendszer.

"Tovább bővítettük a távfűtést, a korábban különálló gázkazánokat a távhőrendszerre kötöttük egy nagy beruházás révén. Öt új fogysztót kapcsoltunk a távfűtésre, ez egy 30 százalékos bővülést jelentett, és a légszennyezés is megszűnt a városban az érintett helyeken." - árulta el Zanatyné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. műszaki vezetője.

A távhőszolgáltatás napjához kapcsolódva egy fotópályátatot hirdetett meg a cég egy mai, az energiahatékonyság világnapjához kapcsolódó sajtótájékoztatón. Ezzel is a környezetbarát és hatékony fűtési módra akarják felhívni a figyelmet.

A pályázathoz internetes portálunk is csatlakozik, az elkészült fotókat április 6-ig kell elküldeni a palyazat(kukac)kaposho.hu címre. A fényképeket másnaptól a Kapos.hu-n lehet megtekinteni és ugyanitt lehet rá szavazni is egészen április 11-én éjfélig.

A távhőnapról és a fotópályázatról további információkat tudhatnak meg al alábbi videóból.

Címkék: távhőszolgáltató, távhőnao, energiahatékonyság, fotópályázat, világnap, kis szines, Kaposvár