A játék a fő hangsúlyt a történetmesélésre és a karaktereire helyezi, játékmenetét tekintve pedig a klasszikus point and click kalandjátékok elemeit vegyíti.

- A történet két régimódi nyomozóról, a kiégett és keserű Santino “Sonny” Featherlandről és törtető, fenegyerek társáról, Marty McChickenről szól, akik a Clawville-i rendőrség ragadozási ügyosztályán dolgoznak - mesélte a játék egyik atyja, Varga Bálint Bánk. - Sonny egy túlkapása miatt éppen fizetett szabadságát tölti. Mindössze 121 nappal a nyugdíjba vonulása előtt egy különös nő keresi fel egy még különösebb üggyel kapcsolatban. Sonny nemsokára azon kapja magát, hogy karrierjét és életét kockára téve nyomoz egy ügyben.

A játék legfontosabb elemét a nyomok és információk gyűjtése jelenti, ehhez rengeteget kell majd beszélgetni és kíméletlen kihallgatásokat kell eszközölni a gyanúsítottakon.

Az ügyek sikeres lezárásához hősünknek több helyszínt is át kell kutatnia, melyek között javarészt szabadon járhat-kelhet, tetszőleges sorrendben felfedezve azokat, kivétel néhány esetben, amikor a történet menete megköveteli, hogy egy adott irányba haladjunk.

A játékban összesen több, mint 70 karakterrel nyílik majd alkalmunk beszédbe elegyedni, ezek egy részét pedig ki is kell hallgatnunk majd.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Minden ügy vége felé közeledve a játékosnak a tárgyi és szóbeli bizonytékok, valamint saját logikai következtetései segítségével kell összeraknia a végső képet, pontot téve ezzel az ügyek végére.

Chicken Police - Official Teaser Trailer

Chicken Police is an upcoming buddycop noir adventure game with mature themes and a lots of dark humor, made fully with photo manipulation. We are going to Kickstarter in March 2018! Find more info here: www.chickenpolice.com Follow us on facebook, twitter and instagram!

- Terveink szerint 2018 június 11-én indítjuk el Kickstarteres pénzgyűjtési kampányunkat nemzetközi és hazai szintéren egyaránt. A célunk azon minimális összeg elérése lesz, amivel egy 4-5 fős csapat, egy-másfél év leforgása alatt létre tudja hozni a játékot - tette hozzá Varga Bálint Bánk.

A játék mögött álló, The Wild Gentlemen nevű kreatív vállalkozás úgy tervezi, hogy 2019-ben mindenképp piacra dobják a Chicken Police-t, aminek közben már készül a játszható demója is.

Címkék: számítógépes játék, chicken police, varga bálint bánk, kis szines, kaposvár