Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott elismerő oklevelet és ajándékcsomagot adott át a Somogy Megyei Kormányhivatal Címertermében Uri Balázs és Czeider Bálint tűzoltó főtörzsőrmestereknek.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon épületében 2017 novemberében az alsó szinten található konyha helyiségben tűz ütött ki.

A Tevékenység-irányítási Központban, a műveletirányítási ügyeleti szolgálatot ellátó tűzoltó főtörzsőrmesterek azonnal a konyhához siettek, akkor már a környéke is füsttel telítődött, a konyhában több helyen is nyílt láng égett.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A két tűzoltó – védőruházat nélkül, kockáztatva testi épségét – elzárta a gázt, áramtalanítottak és kézi porral oltóval, valamint vízzel sikeresen eloltották a tüzet.

Az átadáson részt vett és köszöntőt mondott Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Wéber Antal tű. dandártábornok, katasztrófavédelmi igazgató, Molnár Gábor r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány, akik szintén ajándékcsomagokat és emlékplakettet adtak át a tűzoltóknak.

Meghívott vendégként jelen volt még Tóth Péter Gamás település polgármestere, és a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára Fehér Gábor alezredes, valamint Baranya Károly tűzoltó alezredes.

Címkék: bátorság, tűzoltók, kitüntetés, kis szines