Napjainkban egyre több társasházkezelő cég próbál digitális megoldásokat is kínálni ügyfeleinek. Ilyen péládul a közös költség alakulásának online nyomon követése is.

Sashalmi Zoltán, a SasInvest Kft. ügyvezetője már négy évvel ezelőtt is fontosnak tartotta, hogy az ügyfelek számára online is elérhető rendszert építsenek ki. Mostanság pedig újabb fejlesztési lehetőségeket keresnek.

Ebben próbál segítséget nyújtani a Kaposvári Egyetem által szervezett fórumsorozat is, amelynek mai témája a kis- és középvállalkozások webalapú szolgáltatásainak javítása volt.

- Az alapszintű szolgáltatásokat használják és jól használják a vállalkozások, többségüknek van már honlapja, e-mail címe - válaszolta kérdésünkre Kovaliczky Tamás, a Virgo-csoport vezető tanácsadója. - Van azonban egyfajta ellenállás az ügymenet mélyebb digitalizációjával szemben, főleg a felhőalapú szolgáltatások azok, amelyeket ismernek, de nem annyira használják - tette hozzá a csütörtöki workshop előadója.

null

Statisztikák szerint a hazai vállalkozások árbevételük mindössze 1 százalékát fordítják digitális jelenlétük fejlesztésére.

Már csak emiatt is örömteli, hogy nagy az érdeklődés a kaposvári konferencia-sorozat iránt.

- A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozók és a hallgatók részéről is érdeklődés mutatkozik a workshop iránt. Bízom benne, hogy a megszerzett tudást jól fogják tudni hasznosítani - mondta Böröndi-Fülöp Nikoletta, az előadás-sorozat projektmenedzsere.

A Kaposvári Egyetem workshopja március végéig háromszor jelentkezik még. Így, a szakemberek a közösségi média használata mellett, a különböző pályázati lehetőségekről is szót ejtenek majd.

Címkék: webfejlesztés, workshop, kaposvári egyetem, kis szines, online