Idén is Deák farsanggal, diákvetélkedővel és Csokonai Vitéz Mihály szobrának megkoszorúzásával kezdődnek a Dorottya és Félmaraton Farsangi Napok Kaposváron.

A három évtizedes múltra visszatekintő rendezvény három napja alatt bő két tucat színes, családi, illetve kulturális program várja az érdeklődőket.

- A legrégebbi rendezvényünkről van szó, a legnagyobb hagyománnyal bír és ennek megfelelően azt tapasztaljuk, hogy ismert is, tehát sokan szeretik-ismerik, hiszen mindig is a Dorottya-hagyományt, a Csokonai-féle Dorottya-hagyományt elevenítettük fel, illetve a néphagyományokra alapoztuk a farsangi programjainkat - mondta az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Jágerné Katona Zsuzsanna, kulturális referens.

Az idei évben is lesz népi hangszerkészítés és játszóház a kicsiknek, illetve félmaratoni futóverseny a sportbarátoknak. A Szivárvány Kultúrpalotában egy bohózatot mutatnak be, a Vaszary Képtárban pedig egy rendhagyó tárlatvezetéssel egybekötött kiállítást lehet megnézni.

A kaposvári farsang természetesen a szombat délutáni maskarás felvonulásban csúcsosodik ki. Ez a Széchenyi térről indul három órakor és a menethez bárki csatlakozhat.

- A megye kiemelkedő néptánccsoportjai, hagyományőrző csoportjai vesznek ezen részt egészen Dél-Somogytól, a Balaton-partig bezárólag, tehát a legdélebbi település, ahonnan érkeznek: Zákány, a legészakibb pedig Balatonszárszó - tette hozzá Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója.

A pénteken délután kezdődő kaposvári télbúcsúztató farsangi napok részletes programjait ide kattintva érhetik el.

Címkék: beharangozó, farsang, kis szines, kaposvár