Jaj, jaj, jön a baba! - kiáltott fel a fiatal nő a barcsi esetkocsiban, miközben a mentőszolgálat munkatársai a szigetvári szülészet felé siettek vele - számolt be róla az Országos Mentőszolgálat Facebook oldala.

Vérző, görcsölő terhes nőhöz riasztották a somogyi település mentőit egy közeli faluba szerda este. A második gyermekét a szíve alatt hordó anyát jó általános állapotban találták, ezért elindultak vele a kórházba. A baba azonban nem várta meg, hogy odaérjenek, félúton a mentőben komplikációk nélkül világra jött.

A mentőegység vezetője, Molnár Gábor mentőtiszt szerint, minden rendben zajlott. Bár Szófia 30 hétre született, teljesen egészséges. Édesanya és a kislánya is jól van, a mentősök a közeli kórházba szállították őket.

Országos Mentőszolgálat

Országos Mentőszolgálat, Budapest, Hungary. 66K likes. Az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldala

A mentőegység vezetője azt is elárulta, bár 10 éve a mentőknél dolgozik, ez volt az első szüléslevezetése. Bajtársaira nagyon büszke, azt is mondja, nélkülük sokkal nehezebb lett volna a dolga.Igazi csapatmunka volt.

Egy nehéz napot tudnak maguk mögött a barcsi mentők, akik egy szomorúan induló szolgálat végén - egy sikertelen újraélesztést követően segítették világra a kislányt, Szófiát.

Címkék: mentőszolgálat, szülés, barcs, kis szines