A tervek szerint idén már el is készül az az interaktív létesítmény, amely a természetvédelmi terület értékeit mutatja majd be.

- Nagyon nagy dolog Buzsák és a környék életében, ezáltal abban bízunk megnövekszik Csisztafürdő látogatottsága, másrészt interaktív módszerekkel bemutatja a Berek élővilágát és Buzsák település népi hagyományait - tette hozzá Kara Lajos, Buzsák polgármestere.

null

Nem titkolt cél az sem, hogy a balatoni szezont is meghosszabítsák ezzel a beruházással. A látogatóközpontra 440 millió forintnyi uniós forrást nyert a település. A napokban írják ki a közbeszerzést.

Jelenleg nem túl jó minőségű út köti össze Csisztafürdőt Fonyóddal. A környékbeliek azt szeretnék, ha a jövőben az öt kilométeres szakaszon aszfaltozott út kötné össze a településeket. Fonyód ugyanakor egy kerékpárút megépítésére is pályázott.

- Miután megcsináltattuk az utat olyan szintre, hogy járható, komoly forgalomnövekedés volt a fürdőben, a fonyódiak és a nyaralók is szívesen járnak, ennek kapcsán jött az ötlet, hogy út, illetve kerékpárút építésre adtunk be pályázatot - válaszolta Hidvégi József, Fonyód polgármestere.

Így első körben ez a kerékpárút kötné össze a településeket, Buzsák pedig egészen Somogyvámosig pályázik a bringaút kiépítésére.

Címkék: csisztafürdő, berek látogatóközpont, fonyód, kis szines