A rendezvény eddigi története során közel 400 csapat, baráti társaság, egyesület, önkormányzat, gyúrta és készítette a tekeredő kolbászokat a sportcsarnokban és izgult végig az eredményhirdetésen, hogy az arany, ezüst és bronz kategóriás díjak kihez fognak kerülni.

A Fonyódi Kolbászfesztivál hagyományt teremtő céllal 2010-ben lett első alkalommal megrendezve. A sikerét igazolja, hogy a debütáláson is már több mint 50 csapat mutatta be az ínycsiklandó finomságaikat. Még a hazai kolbászcsászárság fellegváráról, Békéscsabáról is érkeztek szakértő kolbászkészítő mesterek, de a budapesti, szolnoki, sőt még a külhoni kolbásztöltő csapatok is ellátogattak a Balaton partra.

A Balaton egyik legnagyobb téli gasztronómiai programja a Fonyódi Kolbászfesztivál 2018-ban is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket. 2018. február 2. és 4. között a Fonyód Városi Sportcsarnokban kilencedik alkalommal kerül megrendezésre ez az egyedülálló gasztronómiai és kulturális rendezvény. A hosszan tekeredő kolbászokon és túlcsorduló pálinkákon kívül a program kiváló színvonalát még remek és szórakoztató előadások, néptánc és népzenei bemutatók, utcabál, mulatós műsor és koncertek garantálják.

Címkék: kolbász, Fonyód, fesztivál, Balaton, kis szines