A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint ezeket a feladatokat az oktatók és a vizsgázók is kedvezően fogadták.

A nagyjából 10 másodperces animációk akár többszöri megtekintésére és a válasz megadásra ugyanúgy egy perc áll rendelkezésre, mint a szöveges vagy az állóképes feladatok esetében.

2016 májusában vezetői engedély kategóriánként két-két kérdéshelyen már megjelentek a mozgóképes vizsgakérdések. A vizsgázó így nemcsak egy adott időpillanatban fennálló forgalmi helyzetet lát és értékel, hanem annak közelmúltbeli történéseit is figyelembe véve képesnek kell lennie több, egymást követő információ feldolgozására is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által ellenőrzött és jóváhagyott, januártól bevezetendő új kérdések egyelőre a meglévő két mozgóképes kérdéshely adatbankját bővítik. Az E-Educatio Információtechnológia Zrt. által megalkotott problémafelvetések megválaszolása során a vizsgázóknak számot kell adniuk arról, mennyire képesek a megtanult szabályokat és módszereket valósághű helyzetekben (pl. útkereszteződésben való áthaladási sorrend meghatározásában, egymást követő közlekedési jelzések értelmezésében, veszélyhelyzet felismerésében stb.) helyesen értelmezni és alkalmazni.

Címkék: elmélet, jogosítvány, KRESZ, vizsga, kis szines