196.700 forint. Egészen pontosan ekkora a legmagasabb tartozás összege a Takáts Gyula Megyei És Városi Könyvtárban. Azonban akár ez az olvasó is mentesülhet a díj megfizetése alól. Tegnap kezdődött ugyanis a megbocsátás hete az intézményben, ahol most szombatig elengedik a késedelmi díjakat.

- Egy könyv kikölcsönzési ideje 3 hét és mivel nálunk jobbrészt olyan könyvek találhatók meg amik közérdekűek, illetve nagyon-nagyon keresettek, ezért van hogy egy könyvre két hét után is úgymond várólista van - válaszolta kérdésünkre Hertelendy Helga, a Takáts Gyula Megyei És Városi Könyvtár könyvtárosa.

Januártól viszont változik a késedelmi díjak rendszere. Jövő évtől ugyanis már nem a könyvtár intézkedik, hanem a közjegyző küld fizetési meghagyást.

- Jövőre az eddigieknél eltérőbb eljárással kívánjuk behajtani a tartozásokat, reméhetőleg egyszerűbb lesz, és előte, mielőt bevezetjük, úgy gondoltuk hogy lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy rendezze a tartozásait - tette hozzá Horváth Péter, a Takáts Gyula Megyei És Városi Könyvtár igazgatója.

Ezen a héten, a megbocsátás hetén ugyanakkor szombatig bárki büntetés nélkül visszaviheti a könyvtári könyveket. Sőt, akár postai úton is visszajuttathatja azokat.

Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár Kaposvár

Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár Kaposvár, Kaposvár, Hungary. 2.5K likes. Somogy megye leggazdagabb állományú nyilvános könyvtára, közművelődési könyvtárainak hálózati központja

Címkék: megbocsátás hete, könyvtár, tartozás, kaposvár, kis szines