A Kossuth téren szerda délután megnyitott adománygyűjtő-pontban folyamatosan várják a felajánlásokat. Kaposvár polgármestere, a képviselők és az önkormányzati dolgozók adták le elsőként csomagjaikat az Ajándékkuckóban, de rajtuk kívül már többen is hoztak cipősdobozban meglepetést.

ajándékkuckó

"Nagyon fontosnak tartom, mert tavaly is hoztam ajándékot. Fontos, hogy olyan gyermekeknek is eljusson akiknek a szülei nem biztos, hogy meg tudják venni ezeket és fontos, hogy ők is kapjanak karácsonykor ajándékot." - árulta el az egyik adományozó, Bácskai Dóra Zita.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 22. alkalommal indította el adventi gyűjtését. Kaposvár saját adományponttal már második alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez.

ajándékkuckó

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az adományozást követően elmondta, advent idején szeretettel várják mindazoknak az adományát, akik fontosnak tartják hogy segítsenek másokon. Egy dobozba kérik betenni azt, ami belefér, többet, de ne kevesebbet.

A polgármester hozzátette, hogy főként 6 és 15 év közötti gyermekek számára várják a csomagokat.

ajándékkuckó

A csomagokba játékokat, mesekönyveket, édességet várnak. A dobozon érdemes feltüntetni, hogy hány éves gyermeknek szánják. Ezeket a meglepetéseket itt a megyében osztják majd ki.

"Ezeket a somogyi gyermekek fogják megkapni, akikkel nap mint nap kacsolatban vagyunk. Az elmúlt évben több mint 200 ajándékot tudtunk kiosztani karácsony előtt. És idén is azt tervezzük, hogy ezek még karácsony előtt eljutnak a kisgyermekekhez." - mondta a Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári intézményvezetője, Sipiczki-Szabó Éva.

ajándékkuckó

Az adománypont, azaz az Ajándékkuckó, december 6-tó december 17-ig lesz nyitva, keddtől vasárnapig 14 és 18 óra között. A dobozok díszcsomagolását a Compass Egyesület vállalta magára. Az ajándékozók mézeskalács szivet kapnak cserébe, amit kaposvári óvodások készítettek.

Címkék: advent0, ajándékkuckó, ökumenikus segélyszervezet, Kossuth tér, adomány, kis szines, Kaposvár