Zsákokba gyűjtötték hétfő délelőtt a lehullott faleveleket a Bárczi Gusztáv Mószertani Központ kilencedikes diákjai. A fiatalok minden évben részt vesznek az udvar rendezésében.

Az iskola udvarán lévő csaknem egy tucatnyi etetőt is rendszeresen feltöltik magokkal, hogy élelemhez jussanak a madarak. De a hulladék szétválogatása is fontos a diákok számára, sőt a szülőket is bevonják ezekbe a tevékenységekbe.

null

Sőt, az intézményben egy úgynevezett elektromos kommandó is működik. Ennek feladata az, hogy az órák után lekapcsolják a villanyokat a termekben. A Bárcziban mindent megtesznek a környezettudatosságért, ezért is pályáztak az ökoiskola címre.

- Nagyon fotnosnak tartjuk az intézményben, hogy a gyermekeket a környezettudatosságra és az egészégtudatosságra neveljük, hogy ne csak az iskolában hanem az iskolán kívül is ezzel foglalkozzanak és a saját későbbi életükbe is vonják majd be ezt a tevékenységet - tette hozzá Szabó Katalin, intézményegység-vezető.

null

Az iskola három évre kapta meg az ökoiskola címet, ezután újra pályázhat rá. Ha akkor is sikerrel járnak, megkaphatják az örökös ökoiskola címet.

Ezzel ma még Somogyban egyedüliként a Krisna-völgyi ökoiskola rendelkezik.

Címkék: Bárczi Gusztáv Mószertani Központ, ökoiskola, díj, kis szines, kaposvár