A magyar kis- és középvállalkozásoknak egyre inkább küzdenek a munkaerőhiánnyal egy nemrégiben közzétett kamarai elemzés szerint. A megfelelő munkatársak megtalálása és megnyerése mellett, a vállalatvezetők 60 százalékának1 a dolgozók megtartása okoz nehézséget.

A DreamJo.bs állásportál szeptemberben hirdette meg a Szerethető Munkahely Díjat, hogy megmutassa, Magyarországon százával vannak olyan cégek, amelyek tesznek azért, hogy hosszabb távon is sikeresen tartsák meg munkatársaikat.

A versenyre többszáz, 250 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalkozás nevezett. A pályázatok elbírálásában bárki részt vehetett, aki jelentkezett zsűritagnak a díj weboldalán.

Az elbírálás alapjai azok a bemutatkozók voltak, amelyekben a cégek munkatársai arról meséltek, milyen náluk a munkakörnyezet, milyenek szakmai fejlődési lehetőségeik, mennyire terheli a munka a magánéletüket, hogyan tudnak együttműködni a főnökeikkel, mik azok a mozzanatok, amelyek a közösséghez kötik őket, illetve miért maradnak ott a piaci csábítások ellenére is.

A zsűri – az egyenlő esélyek szem előtt tartása érdekében - 10 véletlen szerűen kiválasztott képes- szöveges önjellemzés alapján osztályozhatta ötös skálán, mennyire lehet öröm az adott cégnél a munka.

A majdnem 600 fős önkéntes zsűri, közel 3000 leadatott szavazata alapján a legtöbb pontot kapott – az eredetileg tervezett 100 helyett, pontegyenlőség miatt - 107 cég nyerte el és használhatja egy éven keresztül a Szerethető Munkahely címet. Köztük Kaposvár legszerethetőbb munkahelye, a Vadvirág Alapítvány.

A díjazott cégek teljes listája a szerethetomunkahelyek.hu weboldalon megtalálható.

Címkék: szerethetomunkahelyek.hu, DreamJo.bs, Vadvirág Alapítvány, kis szines