- Aki égő mécsessel kezében virraszt, ne csak őrizze, hanem növelje a fényét. Emelje a fénybe önmagát - így szól a Kaposvári Egyházmegye megyéspüspökének mai útravalója.

Laci atya tavaszi beiktatásakor beszélt arról, hogy szeretne minél több embert elérni, így esett a választása a népszerű közösségi oldalra.

Kattintson a képre Laci atya Facebook-oldaláért!
Kattintson a képre Laci atya Facebook-oldaláért!

A megyéspüspök azt mondja: reggeli, csendes elmélkedései során fogalmazódnak meg azok a gondolatok, amelyeket aztán közösségi oldalán is megoszt.

- Azt gondolom, hogy az a küldetésem, hogy evangelizáljak, hogy a jó hírt, az örömhírt, a szeretetről szóló híreket, az evangélium alapján vagy a szívemben lévő ajándékokat megosszam másokkal, és úgy látszik, hogy visszahangzik másokban is ez az ajándék - válaszolta Varga László.

A Kaposvári Egyházmegye egy zarándokutat is szervezet a közelmúltban. A gyónással, lelkigyakorlatokkal, szentmisével és elmélkedésekkel színesített kiránduláson majdnem ezren vettek részt.

- A gondolat és az ötlet abból indult, hogy 2020-ban Magyarországon lesz az Eucharisztikus Világkonferencia és ezt megelőzően, mintegy felkészülve, ráhangolódva a zarándoklatokra és az eucharisztiára első alkalommal Bátára hirdetett zarándoklatot. Báta Magyarország egyetlen szent vér kegyhelye - tette hozzá Fekete Csaba, a Jézus Szíve Plébánia állandó diakónusa.

Az egyhetes nemzetközi rendezvénynek Magyarország második alkalommal ad majd otthont. Hazánk ezt megelőzően 1938 májusában látta vendégül az Eucharisztikus Világkongresszust.

Címkék: poszt, laci atya, útravaló, közösségi oldal, facebook, kis szines