Még most is virágzik a rózsa a Béke utcai lakótelepen. Az itt élők fontosnak tartják, hogy egyre élhetőbb környezetben lakjanak. Rendszeresen növényeket vásárolnak és gondoznak, hogy minden évszakban szép legyen a környék. Az elmúlt évtizedben rengeteget fejlődtek a lakótelepek Kaposváron. Sokan kifejezetten szeretnek itt élni.

- Én nagyon szeretek a Füredi úton élni, nagyon jó helyen van a lakásom. A házunk előtt áll meg a busz, az élelmiszerbolt, az óvoda iskola minden közel van - mesélte tapasztalatait Kaposvölgyiné Paicsin Judit.

null

A Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesülete fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte a hétvégén. A szervezet elnöke szerint rengeteget változott az élet a lakótelepeken.

Vargáné Friss Judit, a szervezet elnöke szerint a legfontosabb az volt az elmúlt 10 esztendőben, hogy közelebb hozzák egymáshoz a lakótelepeken élőket.

Magyarországon napjainkban nagyjából kétmillióan élnek panelekben, ezért a kormány is támogatja az ott élőket egy új program indításával, amiben a többi között közterek és játszóterek újulhatnak meg.

- Azokon a helyeken lehet mintaprogramot indítani, ahol teljes konszenzus van. Nincs vita a közösségben, az önkormányzatban. Az önkormányzat és a lakóközösség is egyet akar - tette hozzá Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő.

null

A közösségi életet Kaposvár egy Civil Ház megépítésével is segíti.

- A kórház déli tömbjében olyan civil házat igyekszünk létrehozni ami reméljük, hogy valódi otthonuk lesz az ott működő civil szervezeteknek - mondta Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere.

A Lakótelepen Élők Egyesülete egy közös beszélgetéssel ünnepelte a jubileumot.

Címkék: oláh lajosné, 10. évforduló, Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesülete, kis szines