A fiatal alkotó a „Jó étvágyat, bogaram!” című kisfilmjéért kapta az elismerést. A nagy múltú fesztivál díjait ünnepélyes keretek között október 13-án adták át a budapesti A38 Hajó fedélzetén.

A Magyar Független Film és Video Szövetség október 5. és 8. között rendezte meg a fesztivált Pénzásáson. A versenyprogramba több száz nevező közül idén 26 alkotás jutott be. A műfajilag színes mezőnybe a dokumentumfilm, kis- és nagyjátékfilm, animáció, filmetűd és táncfilm egyaránt helyt kapott.

null

A versenyprogram legjobbjait őt fős szakmai zsűri (Fazekas Sándor – gyártásvezető , Merza Gábor – a Polifilm Iskola igazgatója, Müllner Dóra – televíziós szerkesztő, Pecsics Mária – fotóművész és a Kaposvári Egyetem docense, Cs. Nagy Sándor – operatőr és a zsűri elnöke) választotta ki. A díjakat, összesességében 1,250,000 forintot, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Művészeti Akadémia ajánlotta fel.

null

Helstáb Martin, a Kaposvári Egyetem elsőéves mozgóképes hallgatójának animációs filmjét már számos alkalommal díjazták hazai és nemzetközi filmes megmérettetéseken. A zsűri külön kiemelte a film humorát, társadalomkritikus hangvételét és egyedi képi világát, ugyanakkor kissé hosszúnak találta az alkotást az animációs mezőny többi versenyzője közt.

null

A fiatal filmes 5 díjazott kisfilmet rendezett eddig, az idei évben a "Hurut" című rövid animációja futott be sikeres nemzetközi fesztiválkört.

Címkék: Magyar Független Film és Video Szövetség, Jó étvágyat, bogaram!, Helstáb Martin, Kaposvári Egyetem, kis szines