Kürtszóval kezdődött az idei Erdők hete rendezvénysorozat. A földművelésügyi miniszter közös kincsünre, az erdőkre, azok védelmére a szeretetére hívta fel a figyelmet az országos rendezvénysorozat kaposvári megnyitóján.

- Erdeink értékei felbecsülhetetlenek. Meg kell óvnunk őket, de mégsem szeretnénk bezárni, elzárni az erdőket, éppen ellenkezőleg. Azt szeretnénk, ha minél többen felismernék szépségeiket. Az idei Erdők hete mottója éppen ezért, Közös kincsünk az erdő - tette hozzá Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter.

Az Erdők hete rendezvénysorozatot az Országos Erdészeti Egyesület indította el 21 évvel ezelőtt. Az eltelt idő ellenére azonban még mindig keveset járják az erdőt a városi emberek a szervezet felmérése szerint.

- Érdemes tennünk azért, hogy az erdőlátogatók arányát megtöbbszörözzük. Kitárjuk kapuját a társadalom, a gyerekek és a családok előtt. Támogatjuk a fiatalok fejlődését, hogy érdeklődéssel forduljanak az erdő és az erdészek irányába - mondta az eseményen Barkóczi István a SEFAG Zrt. vezérigazgatója.

A madarak füttye tölti be a teret a ma felavatott Erdők Háza Látogatóközpontban Kaposváron. A somogyi erdőgazdaság több mint 100 millió forintból hozta létre a bemutató komplexumot. 

- A most átadásra kerülő létesítmény intreraktivitásával segítséget nyújt az óvodás kortól, a kamasz korig a természet megismerésében, a biológiai tudás bővítésében és a játékos tanulásban. Célunk az is, hogy a fiatal korosztálynak ízelítőt adjunk az erdész és az erdei munkások feladataiból és eszközeiből - mondta Zambó Péter az Országos Erdészeti Egyesület elnöke.


Ilyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők HázaIlyen lett az Erdők Háza
Ilyen lett az Erdők Háza
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 Országosan 100 helyszínen 200 program várja az érdeklődőket az állami és a magánerdőkben, erdei iskolákban, oktatási intézményekben.

Címkék: erdők hete, erdők háza, megnyitó, kaposvár, kis szines