Idén harmadjára csaptak össze a hullámok a fürdők legnagyobb hazai versenyében. Az Év Fürdője 2017 közönségszavazás országosan ismert fürdőket felvonultató kategóriájában a verseny történetében egyedülálló győzelem született.

Az Év Fürdője közönségszavasát idén is a termalfurdo.hu szervezte a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A versenyben közel 200 hazai fürdő mérettette meg magát, 2017. június 1. és augusztus. 31 között, összesen 167 ezer szavazat érkezett, három kategóriában lehetett voksolni a kedvencekre.

2017-ben Az Év Fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló lett, mely a verseny történetében egyedülálló győzelmet aratott: 2015 után másodjára nyerte meg kategóriáját. A legkedveltebb hazai fürdőben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel. A Hungarospa Hajdúszoboszló nemcsak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is.

Az Év Feltörekvő Fürdője a Demjéni Termál Völgy lett, ami népszerűségét szintén sokoldalúságának köszönheti, hiszen barlangfürdő – a Cascade Barlang- és Élményfürdő igazi szemkápráztató látványosság, ez egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszín Magyarországon – gyógyfürdő és aquapark is várja itt a vendégeket.

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017 címet a szentendrei V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont szerezte meg. A létesítményt leginkább a széles palettájú wellness részlege teszi kedvelté, ahol finn szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, jégbarlang, sószoba és többféle masszázs is igénybe vehető. Itt található Magyarország első mesterszaunája is.

Tíz Somogy megyei fürdő mérkőzött meg a versenyben. Közülük a Virágfürdő Kaposvár Az Év Fürdője 2017 kategóriában, az Igali Gyógyfürdő pedig Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában lett 15.

Íme a megyei rangsor

null

Címkék: év fürdője, szavazás, igal, virágfürdő, kaposvár, kis szines