A csapatok – köztük a siófoki tűzoltók - a soponyai tisztáson berendezett pályán, két fordulóban mutathatták meg tudásukat mind a kombinált, mind a szerelés versenyszám során.

A tizenhat éves múlttal bíró fakitermelő bajnokság versenyszámai a gyakorlatban rutinszerűen végzett feladatok biztonságos, gyors és pontos végrehajtását modellezik. Az idei versenysorozat végső megmérettetése - amelyre öt regionális versenyen (elődöntőn) kvalifikálhatták magukat a legjobb csapatok – igen izgalmasra sikerült. Hiszen az utolsó másodpercekig nem lehetett tudni, ki áll majd az élre. Ennyire éles verseny még nem volt, mióta elindult a sorozat – állították a szervezők.

Fotó: Kekecs K. Richárd tű. őrgy- Siófok HTP
Fotó: Kekecs K. Richárd tű. őrgy- Siófok HTP

De nem csak a dobogós helyezések sorsa múlt hajszálon, a mezőny eleje rendkívül sűrű volt. Szinte másodpercek töredékén múlt, hogy végül került be a legjobbak közé. A pontosságon múlt minden, különösen a lánccserénél.

A siófoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata (Zomi Balázs és Horváth Tamás tűzoltó törzszászlósok, Györgyi Gyula tűzoltó zászlós és Király Zoltán tűzoltó főtörzsőmester) végül a 23. helyezést szerezte meg.

 

Címkék: favágó, verseny, tűzoltóság, siófok, kis szines