Két helyszínen, már csütörtöktől várják az érdeklődőket a Miénk a Város fesztivál szervezői. A nulladik napon ünnepli például 15 éves fennállását a Búvópatak polgári folyóirat egy irodalmi esten az Együd Árpád Kulturális Központban, míg a Vigasságok terén Id. Süllős Gyula ökölvívó emlékverseny lesz. Természetesen koncertek is lesznek szép számmal.

- Igyekszünk nagyon komoly figyelmet fordítani, hogy lehetőleg a legszélesebb korosztálynak tudjunk programokat kínálni. A Beatrice nem csak az idősebbeket, hanem a fiatalokat is érdekli. A vasárnapi fellépők pedig igazán friss mai zenekarok. A Lóci játszik az idei Petőfi Nagyszínpad-győztes, a Soulwawe pedig az Év felfedezettje lett - mondta Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója.

Idén is Miénk a Város! #kaposvar #kaposvár #miénkaváros #fesztivál #gyertek #hollywoodrose #beatrice #thebiebers #kft #lócijátszik #soulwave #ésmégsokanmások

22 Likes, 2 Comments - KaposPont (@kapospont) on Instagram: "Idén is Miénk a Város! #kaposvar #kaposvár #miénkaváros #fesztivál #gyertek #hollywoodrose..."

A 32 nagyszínpadi műsor mellett bemutatkoznak a helyi kulturális egyesületek és számos előadás, illetve kézműves program szól majd a gyerekekhez is.

null

- Ez a fesztivál alkalmat ad arra, hogy a helyi értékeinket megmutathassuk az itt élőknek, hiszen sokszor arról sem tudunk, ami a közelünkben van. Legyen azakár kulturális, tárgyi vagy gasztronómiai dolog. Ez egy fontos feladata a fesztiválnak - tette hozzá Jágerné Katona Zsuzsanna, kulturális referens.

Pénteken a somogy megyei értéktár tagjait lehet megismerni a Vigasságok terén, szombaton pedig helyi termék nap lesz ugyanott.

Íme az esemény plakátja

Címkék: miénk a város, 2017, fesztivál, program, kis szines