Rövid bemelegítést követően Soós Róbertre szegeződött a gyerekek figyelme. A több mint 20 éve mentőtisztként dolgozó Róbert az egyesület oszlopos tagja elsőként azt tanította meg a táborozóknak, hogyan győződjenek meg arról, hogy egy ember nem lélegzik, nincs keringése, hogyan kérjenek segítséget és hogyan kezdjék meg az újraélesztést.

null

A gyerekek bátran fogtak hozzá az életmentő feladathoz, míg a többiek eljátszották, hogy telefonon értesítik a mentőket és segítséget kérnek, addig társuk a szabályos mellkas kompressziót és befúvásokat végezte. A gyerekek már attól sem rettennek meg, ha nekik kell bekötniük egy sebet, ennek fogásait is egymás karján sajátították el. Sőt a stabil oldalfektetést is begyakorolták.

null

Az első nap délutánján pedig a várva várt tűzoltási feladatokkal szembesültek. Megismerték a gépjárműfecskendőn található szakfelszereléseket, kipróbálták a gyorsbeavatkozót, s az önkéntes tűzoltók által a nyár folyamán szabadtéri tüzekhez legtöbbször használt szikracsapót.

A látrányi önkéntesek fontosnak tartják az utánpótlás nevelést, amelyet az Ausztriában is önkéntes tűzoltóként tevékenykedő Becker Balázs tapasztalataira építenek.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Céljuk, hogy a fiatalok számára természetes legyen a tenni akarás, ne ijedjenek meg az életmentési és tűzoltási feladatoktól. A tábor főszervezői mind apukák, anyukák, akik tudják, hogy mennyire fontos egy igazán jó és segítőkész közösséghez tartozni.

Címkék: látrány, utánpótlás, tűzoltók, tábor, kis szines