A gyenge víznyomásra panaszkodott szinte napra pontosan egy évvel korábban az egyik vízvári asszony. A problámát az okozta, hogy az önkormányzat 200 méter mély kútja beiszaposodott.

Azóta lajtoskocsikkal tápláltak 140-160 köbméter vizet a rendszerbe. Így látták el Vízvárt, Heresznyét és Bélavárt. A napokban viszont valószínűleg utoljára fordult a gépjármű a víztoronytól.

A polgálmester ottjártunkkor büszkén mutatta az új kutat. A település vis major forrásból és önerőből fedezte a beruházás költségeit.

jélkj
Búcsút inthetnek a lajtos kocsinak.

- 27 millió forintot nyertünk egy pályázaton, ehhez kellett a 3 millió forintos önrész. Elég hosszú folyamat volt, mire a tervezéstől eddig eljutottunk, sok eljárásnak kellett megfelelnünk - tette hozzá Kozma László, Vízvár polgármestere.

A helyiek már nagyon várták, hogy helyreálljon a vízszolgáltatás a településen.

- Ha csütörtökön rákötnek a vízre, annak nagyon nagyon örülünk. Nyugodtan moshatunk, fürödhetünk majd ezentúl - válaszolta Kálsecz Mihályné.

Amint rákötnek az új kútra, megszüntetik Vízváron, Heresznyén és Bélaváron is a vízkorlátozást. Egy éve ugyanis sem locsolni, sem autót mosni nem lehetett ezeken a településeken.

Címkék: vízvár, megoldás, kút, víz, kis szines