Az előzetes prognózis alapján és köszönhetően a hét eleji hűvösebb kirándulóidő hatására megnövekedett utasforgalomnak, a Bahart 2017. augusztus 9-én délelőtt köszöntötte félmilliomodik személyhajó utasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg.

Szerda délelőtt 12.00 óra és 12.20 perc között 3 hajó érkezett közel egyszerre a tihanyi Bahart kikötőbe: Siófokról, Balatonlelléről és Balatonföldvárról összesen több, mint 600 utassal a fedélzetükön. A hajókon utazók közül sorsolással döntötték el a Bahart munkatársai, hogy ki lesz a szerencsés nyertes.

Babar Krisztián és családja Kunszállásról érkeztek családi nyaralásra a Balaton déli partjára. A szerencsés család a Balatonboglárról 12.15-kor Tihanyba érkező menetrendi hajóról leszállva vehette át az 50.000 Ft-os Bahart Joker Kártyát, mellyel jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek akár barátaikkal is kiegészülve a Bahart menetrendi, program- és sétahajóin vagy akár az év minden napján üzemelő balatoni kompokon.

A szerencsés nyertesek.
A szerencsés nyertesek.

A Balatonra látogató belföldi és külföldi vendégek a korábbi évek sikeres eredményeihez képest is nagyobb arányban keresik a hajós programlehetőségeket, így akár önálló programként, akár a települések élménydús elérésének közlekedési eszközeként is igénybe veszik a személyhajókat és kompokat.

- A Balatoni Hajózási Zrt. a legfrekventáltabb napokon akár 20.000 utast is szállít a Balaton egészét tekintve. Az átlag napi utasszám a nyári kiemelt időszakban 10.000-13.000 fő. A főidényben naponta átlagosan csaknem ezer utast szállítanak Tihanyba Bahart hajói,  ami azt jelenti, hogy minden hetedik utasunk Tihanyt választotta úticélként – mondta el az ünnepségen Dónucz László a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. Egészen az iskolakezdésig indulnak varázshajók, bulihajók, sétahajók a Bahart kikötőkből, így az augusztus 20-a utáni időszakban itt pihenők is élvezhetik a hajózás adta élményeket.

Remek családi programnak ígérkezik az augusztus 25-e délelőtti családi kompkoncert a MOL Nagyon Balaton jóvoltából, ahol a játékok mellett az Alma együttes bűvöli el a gyerekeket zenéivel.

Augusztus 20-án hagyományok szerint indít a Balatoni Hajózási Zrt. tűzijátéknéző hajókat szerte a Balatonon. Idén 11 kikötőben összesen 19 járat fedélzetéről élvezhetik az utasok a tó közepén a parti tűzijátékok színkavalkádját.

 

Címkék: félmillió, bahart, hajózás, kis szines, balaton