Az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg a termálvizéről is ismert létesítményben. Fedett medencét alakítottak ki, valamint öltözőkkel szaunát is építettek, csaknem 140 millió forintból. A jövőben azonban tovább szeretnék bővíteni a szolgálattások körét, hogy még családbarátabbá tegyék a létesítményt.

"A későbbiekben nagyon nagy szükségünk lenne egy gyermekmedencére és egy úszómedencére is, hogy a családosokat is ki tudjuk szolgálni". - mesélte a KaposPontnak Kara Lajosné, a Kapostipp Kft. ügyvezetője.

Ezen kívül a fürdő területén hamarosan Berek Látogatóközpont épülhet, amire 440 millió forintot szánnak. Mindezek mellett az infrastruktúra fejlesztése is fontos lenne a település számára, hiszen a fonyódi turisták, ha megépülne a kerékpárút, egy kellemes kirándulással juthatnának el Csisztára. Meggyesi István, Buzsák egyik önkormányzati képviselője szerint egy ilyen beruházás sokat lendíthetne a turizmuson: "Nemzeti forrásból a Csiszta-Fonyód közti utat szeretnénk megépíteni, illetve a Balatonfenyves-Csiszta közötti kisvasút megépítése is teljesülne. Ezek az álmaink."

A turizmus lehet a kitörési pont a környező településeknek is. A Balaton közelsége miatt a szezont is meg tudnák hosszabítani a kirándulási és fürdőzési lehetőségekkel. Ez pedig megélhetést is biztosítana az itt élőknek.

Címkék: csiszta, fejlesztések, fürdő, kisvasút, kemping, kis szines