„Újraélesztették” nagy múlttal rendelkező egyesületüket, folyamatosan növelik a taglétszámot, nemrégiben új gépjárművel gazdagodtak, mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre a Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület tűzoltói.

null

A 4. Látrányi Lekvár és Gyümölcsfesztiválon mutatkoztak be a látrányi ifjúsági tűzoltók. Az egyesület felnőtt önkéntesei majd’ három hónapja foglalkoznak az utánpótlással. A gyerekeknek kéthetente tartanak játékos formában, mégis szigorú keretek között foglalkozást, amelyen megtanítják nekik a tűzoltás összetett feladatait.

A jelenleg tízfős ifjúsági csapatnak már van egységes pólója és Ausztriából rendszeresített tűzoltó sisakot is kaptak. A gyerekeket – akik között a legfiatalabb öt, a legidősebb tizenegy éves - Lendvai Bálint, parancsnok és Becker Balázs készítette fel. Balázs Ausztriában volt önkéntes ifjúsági, később felnőtt tűzoltó, s magával hozta a „szomszédoknál” jól működő felfogást és rendszert, ami szerinte a sikeres utánpótlás neveléséhez szükséges.


Fotó: Látrány ÖTEFotó: Látrány ÖTEFotó: Látrány ÖTEFotó: Látrány ÖTEFotó: Látrány ÖTEFotó: Látrány ÖTEFotó: Látrány ÖTE
Fotó: Látrány ÖTE
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Augusztusban 3 napos tábort szerveznek a kicsiknek, ahol tovább erősítik bennük a csapatszellemet és a tűzoltás iránti elkötelezettséget.

Címkék: látrány, utánpótlás, tűzoltók, kis szines