Továbbra is nyári hónapokban mondják ki a legtöbben a boldogító igent, de a városháza igazgatási irodavezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a kaposváriak az év bármely részében szívesen házasodnak.

- A múlt hétig 140 házasságkötés történt Kaposváron, az anyakönyvvezetőknél pedig további 129-en jelentették be házasulási szándékukat az elkövetkezendő egy évre - mondta Bálizsné Heizler Krisztina, a Kaposvári Városháza igazgatási irodavezetője.

A Kaposi Mór Oktató Kórházban évek óta azt tapasztalják, hogy nyáron többen szülnek, mint az év más időszakaiban.

- Az elmúlt öt évet figyelembe véve azt vettük észre, hogy a nyári nagy melegben megnő a születések száma. A frontok, a viharok, a 38 fokos hőség is elindíthatja a szülést - tette hozzá Dr. Fodor János, a Kaposi Mór Oktató Kórház megbízott osztályvezető főorvos.

A szakemberek szerint ugyanakkor a várandós anyáknak nagyon oda kell figyelniük a forróságra. Ilyenkor ugyanis több, a babákat és az anyákat egyaránt fenyegető kockázati tényező is felléphet. Így különösen fontos, hogy ha a kismama bármi rendellenességet tapasztal, akkor azonnal forduljon orvosához!

Címkék: születés, házasság, statisztika, kaposvár, kis szines