Egyelőre csak a bátrabbak merészkednek be a vízbe a siófoki Plázson, ahol idén számos újdonsággal várják a vendégeket.

- A vendéglátósok részéről jogos kérés volt, hogy hétköznap ne keljen ugyanannyit fizetni a jegyért, mint hétvégén. Ezért kialakítottunk hétvégi, heti és családi csomagokat, ráadásul a SZÉP-kártyát is elfogadjuk ezentúl - válaszolta Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője.

Siófokon idén is kiemelt szerepet szánnak a közbiztonságnak.

- 2015-ben és 2016-ban is egymillió feletti vendégéjszakát produkált Siófok. Ez nem véletlen, sok összetevője van ennek a dolognak, az egyik a sok változatos program volt az elmúlt esztendőben. Ez idén sem lesz másképp és egy másik nagyon fontos összetevő szerintem, hogy a város biztonságos - tette hozzá a település polgármestere, Lengyel Róbert.

A fokozott rendőri jelenlét mellett 100 fős biztonsági személyzet figyel majd a turistákra a strandokon és a Petőfi sétányon is.

- Idén újabb 20 kamerával bővült a tavaly kiépített rendszer. Ezek részben új területeken felállított kamerák, amik a mai kornak, technikai elvárásnak megfelelnek - tudtuk meg Schőn Pétertől, a rendezvényterület biztonsági vezetőjétől.

Az idegenforgalmi szakemberek természetesen ebben a szezonban is rengeteg programmal készülnek.

- Az esti koncertek tekintetében szintén minden korosztályra gondoltunk. Zoltán Erikától kezdve, a fiatalok körében népszerű Wellhelo, Punnany Massif is fellép nálunk. A nyitóbuli pedig június 17-én lesz, akkor a Halott Pénz nyitja a Plázst - válaszolta Antonovics Dániel, event menedzser.

Július 29-étől pedig a 40 méter magas óriáskerék is megérkezik a siófoki strandra Belgiumból. A város több sportrendezvénynek is helyszíne lesz. Július közepén rendezik például az ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda tornát és az európai strandlabdarúgó tornát is.

Címkék: plázs, nyitás, nyár, program, siófok, kis szines