Hétfőn reggel elszabadult tizenhárom ló egy paksi telephelyről és az M6-os autópályán kezdtek el a forgalommal szembe vágtatni- írja az Index.hu és az MTI.

Az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán hétfő délelőtt, a rendőrség Szedres és Tengelic között a pálya bal oldalát lezárta.

Fotó: Index
Fotó: Index

Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a lovakat egy rendőr gépkocsijával megelőzte, majd előttük haladt, így nem történt baleset. Kilenc lovat először a 6-os út közelében állítottak meg, jelenleg befogásukat végzik, az állatok tulajdonosa is a helyszínen van. Azt is ellenőrzik, hogy az állattartó telep összes lova megvan-e - tett hozzá a szóvivő.

Az esetről egy videó is felkerült a Facebookra.

Update:

11 óra előtt pár perccel tájékoztatta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t, hogy ismét járható az M6-os autópálya érintett szakasza. A t ájékoztatás szerint az elszabadult állatokat egy gépkocsival közlekedő járőr észlelte és mivel a lovakat nem lehetett megfékezni, a rendőrök előttük haladva fényjelzéssel biztosították útvonalukat.

Kilenc lovat a tengelici csomópontnál tereltek le, négy lovat amelyeket a dunaszentgyörgyi pihenőbe irányítottak. Az eset során sem a közlekedők, sem a lovak nem sérültek meg, a forgalom ismét zavartalanul halad - közölték.

Címkék: autópálya, elszabadult, lovak, lezárás, kis szines