Bruttó 30 millió forintnyi pályázati pénzből újult meg Fonyód egyik látványossága a Kripta Villa. Aminek elég érdekes a története. Abrudbányai-Rédinger Ödön ugyanis annyira szerette az esküvő előtt betegségben elhunyt menyasszonyát, Magdust, hogy 1941-ben, emlékvillát épített egykori kedvesének.

Ödön, az akkor már családos ember, a mediterrán stílusú épületbe kőből kifaragtatott egy ágyat, amelyen a két szerelmes mása fekszik, egymás kezét fogva. Az ágy két oldalán pedig helyet hagytak a koporsóknak is. Magda hamvait azonban már nem tudta belehelyezni.


Nézze meg a galériát!Nézze meg a galériát!Nézze meg a galériát!Nézze meg a galériát!Nézze meg a galériát!Nézze meg a galériát!
Nézze meg a galériát!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az "Örök szerelem házát" legutóbb 2003-ban újították fel, azóta sajnos újra leromlott az állapota. Ezt újították most fel. Emellett az épület egyik szintjében Molnár Csillára, az egykori szépségkirálynő emlékére nyitottak egy kiállítást, valamint a mellszobrát is felavatták. Míg az első emelet teraszán egy kávézó is helyet kapott.

Címkék: kripta, villa, fonyód, kis szines